Houd je van...
fotografie? en poëzie? goed eten? knutselen? geïnspireerd worden? goede dingen delen? blijf dan maar even plakken :)

08 oktober 2012

Zin in iets lekkers?

Ik ben een ENORME zoetekauw en dol op koken. Gouden combi. Doe er je voordeel mee :)

Kokosnoot roomtaart

Bodem
120 gr walnoten
4 medjool dadels
75 gr kokosrasp
2 tl ahorn siroop

Vulling
120 gr zijdetofu
700 ml kokosmelk
75 gr kokosrasp
150 gr oerzoet of 130 gr ahorn siroop
tl vanille aroma
60 gr arrow root
snufje zout

***

Mix de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine op de hoogste stand, tot een gladde, plakkerige massa. Lepel dit in een bakvorm en druk het goed aan.

Rooster de kokosrasp zachtjes in een koekenpan. Breng in een sauspan tofu, kokosmelk, oerzoet, arrow root en zout op laag vuur aan de kook. Flink roeren, zodat de tofu heel fijn en goed gemixt wordt. Haal de mix van het vuur en voeg driekwart van de geroosterde kokosrasp en vanille aroma toe. Giet het geheel op de bodem en bestrooi met het restant van de kokosrasp. Laat minimaal drie uur in de koelkast afkoelen en dan... helemaal los gaan! Smakelijk!


(Alle ingrediënten zijn bij de (betere) biowinkel te krijgen. De taart is geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met een glutenallergie.)

Geen opmerkingen: