Houd je van...
fotografie? en poëzie? goed eten? knutselen? geïnspireerd worden? goede dingen delen? blijf dan maar even plakken :)

09 oktober 2014

Pompoen (moet je doen)

Lieve lezer, vandaag wil ik het graag met u hebben over de pompoen

Hoewel de pompoen bij het grote publiek bekend is geworden als een gezonde en voedzame lekkernij, beschikt de vrucht over eigenschappen die op z'n minst twijfelachtig genoemd kunnen worden. Graag informeer ik u over de gevaren van pompoen. 

Wat veel mensen niet weten, is dat pompoen- 

Grapje! 

Pompoen is geweldig, ik ben dol op pompoen en ik kan geen genoeg krijgen van die bolle gezelligerd! 

En dat komt goed uit, want mijn hele tuin ligt er vol mee! Had ik al gezegd dat het gewas nogal woekert?


Speciaal voor jullie: mijn all time favourite pompoengerechten! Een top 5.

Wooohoo! Padapoem, padapats!

1. Pompoensoep met wortel en bataat



Men neme: een basic soeprecept waarin groenten worden gekookt in bouillon. Men pureert de boel, voegt sambal en kerrie toe, roert nog eens goed en geniet!






2. Pasta met pompoen

Bak in een sauspan kort wat Italiaanse kruiden: tijm, rozemarijn, oregano en gooi dan in kleine stukken gesneden pompoen erbij. Even bakken en dan flink wat tomaten erbij gooien (mogen ook gepelde uit blik zijn). Een tijdje laten koken en tot slot kort wat olijven, kappertjes en artisjokharten meewarmen. Volkoren pastaatje erbij en bombini!




Zoet = altijd goed! Deze taart is mega lekker, mega zwaar en mega simpel te maken (met maar vier (!) ingrediënten! Tenzij je hem een koekjesbodem geeft (en waarom ook niet?), dan worden het er zes. Hij doet het zeer goed op Billy's Farm Kaneelkoekjes).





4. Gegrilde pompoen uit de oven

Need I say more? Dunne plakken pompoen, goede olie, zout en grillen maar! Oef lekker!



5. Stoofpotje met pompoen

Bak in een sauspan (kort) wat kruiden in olie: kaneel, gember, komijn en korianderzaad. Gooi er in grove stukken gesneden pompoen bij en laat het even staan (omscheppen!). Doe er een blik kokosmelk bij en laat het een kwartiertje pruttelen. Dan in stukken gesneden courgette en aubergine toevoegen en weer tien minuutjes laten staan. Tot slot rozijnen en klein gesneden stukjes dadel en vijg door het potje roeren en kort meekoken. Op smaak brengen met zout. Lekker met couscous en verse koriander!



Als je nou nog geen zin hebt in pompoen: get yourself checked out man!


Geen opmerkingen: